erő-, tér- és időszakos peridiotika

A laptop vásárló 12 pontja

2005/03/15. - betűzte: alkarpatraz

bundási béla

A laptop vásárló a pénzével szavaz. Te vásárló vagy. Tehát te a pénzeddel szavazol arra, hogy melyik a legjobb márka. Ettől vagy vásárló. Ettől vagy szavazó. Szavazol, mert vásárolsz, vásárolsz, mert szavazol. 

legjobb-laptop-marka.jpg

A laptopvásárló 12 pontja

1.

A vásárló a pénzével szavaz. Te notebook vásárló vagy. Tehát te a pénzeddel szavazol a legjobb laptop-márkára. Ettől vagy vásárló. Ettől vagy szavazó. Szavazol, mert vásárolsz, vásárolsz, mert szavazol.

 

2.

A vásárlás a te döntésed. Eldöntheted, hogy mit veszel. Úgy ellenben nem dönthetsz, hogy nem veszel semmit. Mert akkor nem lennél vásárló. Nem lennél szavazó. És nem lenne pénzed sem, amivel szavazz és vásárolj.

 

3.

Vásárlás előtt mindig írd össze, mire van szükséged. Figyeld a reklámokat a tévében és olvasd az ingyenes szórólapokat. Gyűjtsed ki, mit ajánlanak a legtöbbször, legjobban, legkívánatosabban. Aztán elő se vedd a cédulát, mert úgyis lesz a szupermarketban valamilyen termékbemutató vagy akció, ami segít eldönteni, hogy mit vegyél. A laptopszalonban azt vedd meg, amit az eladó kínál. Mindegy, hogy Dell vagy Asus. Csak legyen menő. Vagyis te legyél menő, hogy azt veszed, amit leginkább ajánlanak. Apple? Ugyan! Ne legyél sznob. Nem minden a márka. Illetve igen. De te nem vagy sznob. Illetve az vagy, de nem akarsz annak látszani.

 

4.

Ne vásárolj kis üzletekben, piacokon, félreeső boltokban. Kizárólag az üzletközpontokba menj, mert ott mindig megtalálod azt is, amiről nem tudtad, hogy szükséged van rá. Ha pedig már vettél laptopot, csak márkaszervizben javíttasd. Óvakodj a márkafüggetlen javítóműhelyektől. Ahol mindent tudnak, ott nem tudnak semmit eléggé jól. Légy hűséges a választott márkádhoz. Ha Lenovo, akkor a Lenovo a menő. Minden más szar,

 

5.

Otthonról soha ne vigyél magaddal táskát vagy szatyrot. Pláne nem vigyél marketing okokból se divatos laptoptáskát. Mindenhol adnak ízlésesnél ízlésesebb tasakokat, zacskókat, kicsit és nagyot és közepest, épp akkorát, amekkora kell. Válaszd a minél feltűnőbben csomagolt árukat. Gondolj arra, ha ennyit áldoztak a külcsínre, akkor a belbecs is csak minőségi lehet. Ha notebook számítógépet veszel, vásárolj hozzá illő táskát, de ügyelj az eleganciájára.

 

6.

Ne keresd azt, ami visszaváltható, mert soha nem fogod visszaváltani, csak nyűg lesz a nyakadon. Még jó, hogy nem létezik egyszer használatos tablet.

 

7.

Mindig vágd ki a kuponokat, gyűjtsél mindenféle krediteket és bónuszokat, mindig töltsed ki a kis vagy nagyobb kérdőíveket, ragadj meg minden nyerési vagy takarékossági lehetőséget, mert meglátod, eljön az idő, amikor már nem is lesz pénzre szükséged, mert kizárólag ezekből fogsz vásárolni.

 

8.

Csak természetes eredetű termékeket vásárolj, mert a műanyagok ártalmasak az egészségre és szennyezik a környezetet.

 

9.

Csak és kizárólag szintetikus készítményeket vásárolj, amelyek előállításához nem kellett sem állatokat ölni, sem növényeket irtani.

 

10.

Lehetőleg egyszer használatos, eldobható dolgokat vásárolj, mert ezek tömeges előállítása és kidobása elősegíti az újratermelést, amelynek hiányában nem juthatnál napról napra új és új termékekhez. Vásárolj egyszer használatos tabletet.

 

11.

Igyekezz több tízerzer kilométer távolságból utaztatott, minél több emberi közreműködéssel előállított termékeket vásárolni, mert ezzel hozzájárulsz mindazok megélhetéséhez, akik azért fáradoztak, hogy te megelégedett fogyasztó lehess.Csak Kínában gyártott számítástechnikai termékeket vásárol.

 

12.

Neveld a gyerekeidet is vásárlóvá. Az első mondat, amit el tudjon gagyogni: Laptopot a laptopboltból. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkarpatraz.blog.hu/api/trackback/id/tr475525796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása