erő-, tér- és időszakos peridiotika

RERERE: Nosferatunsk

2004/11/07. - betűzte: alkarpatraz

tábori elemér

Ám a nagy vezér mumifikálásáról és a Mauzóleum létesítéséről már nem szól, és azt sem említi – eléggé el nem ítélhető módom –, hogy üvegkoporsójából Lenin őszi éjjeleken kiszökik

tábori elemér

911-től 914-ig terjedő oldalain azt írja az 1939-es The Encyclopadia Britannica, Fourteenth Edition, by Leon Trotsky, hogy Lenin, Vladimir Ilyich Ulyanov (1870-1924), aki nem más, mint founder and guiding spirit of the Soviet Republics and the Communist International, továbbá the disciple of Marx, illetve the leader of the Bolshevik party és the organizer of the Oct. revolution in Russia, nem máskor, mint on April 9 (22), 1870 született, és nem másutt, mint in the town of Simbirsk now Ulyanovsk. Now most már megint Simbirsk, vagyis Szimbirsz, mert a városok hűtlenek neveikhez. Más források is megerősítik, hogy Simbirsk was the birthplace and boyhood home of Lenin and therefore formerly a Soviet shrine. It was later renamed Ulianovsk after Vladimir Ulyanov (Lenin). It has now been re(re)named Simbirsk. Rerenamed. Ez jó.

Azt írja továbbá a Britannica, hogy a papája, Ilya Nicolaevitch, was a schoolmaster. A papája után jön a pályája, oldalakon keresztül, míg el nem jut a haláláig, ímigyen szólva: The exhaustion brought on by excessive hard work over a number of years ruined Lenin’s health. Sclerosis attacked his cerebral arteries. At the beginning of 1922 his doctors forbade him daily work. From June to Aug. the disease made rapid progress, and for the first time he began to lose the power of speech and in Dec. he became paralysed in the right arm and leg. He died on Jan. 21, 1924, at 6.30 P.M., at Gorky, near Moscow. His funeral was the occasion for an unexampled manifestation of love and grief on the part of millions. Ám a nagy vezér mumifikálásáról és a Mauzóleum létesítéséről már nem szól, és azt sem említi – eléggé el nem ítélhető módom –, hogy üvegkoporsójából Lenin őszi éjjeleken kiszökik: NOSZFeratu művésznéven él és szívja vérét a vörös októberi éjszakáknak. Ezt más források is megerősítik, elmondva az alakját és nevét váltogató nagy szellem szülővárosáról, hogy It was later re[re(re)]named Nosferatunsk after Vladimir Ulyanov-Lenin-Nosferatu.

első megjelenés: Spanyolnátha, 4. szám: NOSZFeratu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkarpatraz.blog.hu/api/trackback/id/tr65525809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása